fbpx
За кордоном

 Відео моменту зіткнення поїзда Прага-Чоп із вантажним потягом

З’явилося відео моменту зіткнення поїзда Прага-Чоп із вантажним потягом у Чехії у ніч на середу 6 червня.

Раніше ми писали, що вантажний поїзд зіткнувся з RegioJet Express, який їхав за маршрутом Прага-Кошице-Чоп, перевозив приблизно 380 пасажирів.

Пасажирський поїзд RegioJet, що рухався за маршрутом Прага-Кошице-Чоп, після проходження заборонного сигналу семафору встиг майже повністю зупинитися перед зіткненням з вантажним потягом. Утім це не врятувало від катастрофи, в якій загинуло чотири людини.

За даними видання, пасажирський потяг рухався зі швидкістю 60 км/год, але побачивши перешкоду завдяки здійсненому екстреному гальмування майже повністю погасив її. Гальмівний шлях становив 160 метрів. Якби машиніст не скинув швидкість, то жертв, напевно, було б більше.

Читайте також:  В Празі затримали вбивцю української дитини

Вантажний потяг до удару теж почав сповільнюватися, але через величезну масу повністю зупинитися не зміг. На момент удару його швидкість становила близько 30-40 км/год.

Нагадаємо, катастрофа сталася увечері 5 червня у центрі міста Пардубіце. Внаслідок лобового зіткнення потягів загинули чотири особи – дві громадянки України та дві громадянки Словаччини. Крім того, медики госпіталізували 27 постраждалих. Компанія RegioJet пообіцяла надати їм всіляку допомогу та виплатити компенсацію.

Читайте також:  Автобус з 57 українцями зіткнувся з вантажівкою в Румунії

Поліція порушила кримінальну справу за статтею «створення суспільної загрози з необережності». Вона передбачає покарання до 8 років ув’язнення.

Залізнична інспекція встановила, що трагедія сталася через те, що поїзд RegioJet проїхав на сигнал семафору, що забороняє сигнал. Чому так сталося з’ясовує поліція.

Читайте також: