fbpx
За кордоном

Через аварію в поїзді Прага – Чоп загинуло чотири людини

У Чехії пасажирський потяг RegioJet 1021, що прямував у Чоп, зіткнувся з вантажним потягом ČD Cargo. Четверо людей загинуло і десятки отримали поранення. Пасажири причіпного вагона до України не постраждали.

Як повідомляє чеський портал новин iDNES, аварія трапилася біля нової станції Пардубіце. Прес-секретар пожежної залізничної адміністрації Мартін Кавка спочатку заявив про “двох загиблих та десятки постраждалих, деякі з яких перебувають у тяжкому стані”. Однак вже за годину прес-секретар рятувальної служби Пардубіце Олена Кісіала уточнила, що загинуло четверо людей.

Як зазначається, серед десятків постраждалих є діти. До рятувальної операції залучили гелікоптери та 36 підрозділів професійних пожежників та добровольців. “Зіткнення поїздів – це велике нещастя. Ми всі думаємо про жертв та постраждалих. Я висловлюю свої щирі співчуття всім постраждалим”, – написав прем’єр-міністра Чехії Петра Фіала у соцмережі X.

Читайте також:  У США помер український винахідник Начальний Пластун Любомир Романків

Видання Hospodářské noviny пише, що поїзд RegioJet проїхав повз знак зупинки і це, попередньо, могло стати причиною зіткнення з вантажним. Наразі ведеться розслідування.

Укрзалізниця повідомляє, що серед загиблих в аварії потяга у Чехії немає пасажирів причіпних вагонів, які їхали до Чопа.

“Вночі поїзд Прага − Кошице (оператор − чеська приватна компанія RegioJet) на території Чехії зіштовхнувся з вантажним поїздом, – йдеться у повідомленні Укрзалізниці у Telegram. – За попередньою інформацією, є загиблі та постраждалі. При цьому причіпні вагони, у яких прямують пасажири RejioJet до Чопа, знаходяться всередині поїзда і, за попередньою інформацією, загиблих чи серйозно постраждалих серед пасажирів до Чопа немає”.

Читайте також:  У Чехії запустили виробництво розвідувальних та ударних дронів для України

Укрзалізниця наголошує, що тримає контакт із чеським оператором для максимальної допомоги пасажирам із подальшими пересадками.

“Також прогнозується затримка поїзда RegioJet Прага − Перемишль, з якого більшість пасажирів пересідають на поїзди до України”, − йдеться в повідомленні.

Читайте також: