fbpx
Новини світу

Папа Франциск прийняв у Ватикані Президентку Словаччини

Під час переговорів висловлено побажання зміцнення згоди в країні, а також особливу увагу було присвячено ситуації в Україні.

В суботу, 1 червня 2024 р., Папа Франциск прийняв на аудієнції в Апостольському палаці у Ватикані Президентку Словаччини Зузану Чапутову. Директор Пресслужби Святого Престолу Маттео Бруні повідомив, що зустріч пройшла в сердечній атмосфері, підкресливши особливу взаємну повагу між Папою та пані Зузаною. Зазначимо, що перед тим вона вже двічі здійснила офіційні візити до Ватикану в 2020 та 2022 роках, а 2021 року приймала Святішого Отця в Братиславі.

Читайте також:  Орбан: Жоден форінт не потрапить на допомогу ЗСУ для боротьби з нашими любими партнерами з рф

Після обміну подарунками з Папою, якому вона привезла, зокрема, апарат для друкування шрифтом Брайля словацького виробництва та вино з регіону Малих Карпат, Зузана Чапутова, що завершує свій президентський мандат, зустрілася з Державним Секретарем Святого Престолу кардиналом Пʼєтро Пароліном, якого супроводжував монсеньйор Мірослав Ваховський, Заступник Секретаря в справах стосунків з державами.

Читайте також:  В Швейцарії затримали добровольця, який в складі Сил оборони України знищував орду

Під час переговорів у Державному Секретаріаті відбувся обмін думками щодо перспектив країни в світлі сумної події замаху на главу уряду, майбутньої зміни президента та наближення виборів до Європарламенту, висловивши сподівання на зміцнення згоди та миру в країні. В подальшому особливу увагу було присвячено війні в Україні.

Читайте також: