В Європарламенті Орбан хоче створити проросійську “коаліцію миру”

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан на “марші миру” заявив про свій намір створити проросійську “коаліцію миру” в майбутньому складі Європарламенту, вибори до якого відбудуться за тиждень. Таким чином він хоче тиснути на Україну щодо проведення мирних перемовин з рф.

Так, на «марші миру», який відбувся 1 червня у Будапешті, Орбан вкотре розкритикував підтримку України з боку ЄС. За його словами, серед керівництва ЄС наразі ті, хто переважно виступає нібито за війну з рф та прагне втягнути Угорщину в конфлікт».

Зазначається, що глава уряду Угорщини зосередив свою кампанію по виборах до Європарламенту на війні росії проти України.

Очільник угорського уряду зазначив, що на цих загальноєвропейських виборах між собою змагатимуться два протилежних політичних табори – ті, хто готові воювати з Росією, й ті, хто зацікавлені у мирі з нею. Він та його прихильники представляють другий табір.

За словами Орбана, при цьому зараз у керівних органах ЄС переважають готові до війни з РФ.

«Метою виборчої армії угорців є збереження миру. Ми є найбільшим корпусом миру в Європі, найбільшою миротворчою силою в Європі», – заявив Орбан.

Related Post

Також він закликав прихильників очолюваної ним партії «Фідес» «виграти європейські вибори, щоб бюрократи в Брюсселі відкрили нам ворота міста і поспішно пішли».

Він також додав, що після перемоги проросійських сил у Брюсселі там буде створено “коаліцію миру”, яку нібито готовий буде підтримати Дональд Трамп в разі свого обрання на посаду президента США.

Прем’єр Угорщини зауважив, що для створення “коаліції миру” треба буде зайнятися перемовинами України й Росії, оскільки, як наголосив Орбан, “перемогти Росію неможливо”.

Джерело: Euronews.

Leave a Comment