fbpx
Вторгнення Росії в Україну Новини світу Політика

В Європарламенті Орбан хоче створити проросійську “коаліцію миру”

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан на “марші миру” заявив про свій намір створити проросійську “коаліцію миру” в майбутньому складі Європарламенту, вибори до якого відбудуться за тиждень. Таким чином він хоче тиснути на Україну щодо проведення мирних перемовин з рф.

Так, на «марші миру», який відбувся 1 червня у Будапешті, Орбан вкотре розкритикував підтримку України з боку ЄС. За його словами, серед керівництва ЄС наразі ті, хто переважно виступає нібито за війну з рф та прагне втягнути Угорщину в конфлікт».

Зазначається, що глава уряду Угорщини зосередив свою кампанію по виборах до Європарламенту на війні росії проти України.

Читайте також:  СБУ затримала агентку фсб, яка намагалася завербувати коригувальників на Сумщині

Очільник угорського уряду зазначив, що на цих загальноєвропейських виборах між собою змагатимуться два протилежних політичних табори – ті, хто готові воювати з Росією, й ті, хто зацікавлені у мирі з нею. Він та його прихильники представляють другий табір.

За словами Орбана, при цьому зараз у керівних органах ЄС переважають готові до війни з РФ.

«Метою виборчої армії угорців є збереження миру. Ми є найбільшим корпусом миру в Європі, найбільшою миротворчою силою в Європі», – заявив Орбан.

Читайте також:  СБУ затримала диверсанта рф, який підпалив у Києві релейну шафу Укрзалізниці

Також він закликав прихильників очолюваної ним партії «Фідес» «виграти європейські вибори, щоб бюрократи в Брюсселі відкрили нам ворота міста і поспішно пішли».

Він також додав, що після перемоги проросійських сил у Брюсселі там буде створено “коаліцію миру”, яку нібито готовий буде підтримати Дональд Трамп в разі свого обрання на посаду президента США.

Прем’єр Угорщини зауважив, що для створення “коаліції миру” треба буде зайнятися перемовинами України й Росії, оскільки, як наголосив Орбан, “перемогти Росію неможливо”.

Джерело: Euronews.

Читайте також: