fbpx
Україна

Черговий доказ зв’язків Хустської єпархії УПЦ мп з країною терористом

На далекому Закарпатті віднайшлися нові докази, які ставлять під сумнів  доброчесність Хустської єпархії УПЦ МП. Співпраця Дмитрука зі священником УПЦ МП Сергієм Чертиліним, якого підозрюють у держаній зраді, є лише вершиною айсберга в цьому складному пазлі політично-релігійних відносин. Про виявлені зв’язки ФСБ з священниками УПЦ МП та маніпуляції на користь ворога, до якої входить й Дмитрук, йдеться в розслідуванні Bihus.Info.

Хустська єпархія УПЦ МП постійно перебуває в епіцентрі подій та звинувачується у проросійських поглядах, на чолі з громадянином рф митрополитом Марком Петровцієм. На цей раз, єпархія УПЦ МП заплямувалася використавши свої зв’язки із Артемом Дмитруком, якому замовила поширити маніпулятивні статті у підтримку нібито незаконно мобілізованих священників Івана Петечела та Івана Розмана. У такий спосіб священники хотіли привернути увагу суспільства до факту своєї мобілізації, намагаючись уникнути призову та розхитати ситуацію в Закарпатті.

Читайте також:  Розвідник рпц Антоній Севрюк приїхав до Папи Франциска захищати УПЦ

Намагаючись надати вказаній ситуації необхідного забарвлення, на замовлення мобілізованих священників, Дмитрук виступає на телеканалі «ВЕЧІР LIVE», де поширив неправдиві відомості про – беззаконні дії ТЦК, які силоміць викрали із власних помешкань Петечела і Розмана, перешкоджання роботі адвокатів та тиск з боку правоохоронних органів. Дмитрук своїми заявами намагався посіяти паніку серед мешканців Закарпаття та підірвати авторитет військових.

Читайте також:  В Києві відбудеться похорон Миколи Коханівського
Дмитрук, на їх замовлення, створюючи неправдиву картину ситуації, активно пропагував історію про «беззаконні дії ТЦК», «розправою над священниками УПЦ МП», «викрадення» та «примусове вивезення у невідомому напрямку», місце знаходження яких невідомо ні керівництву єпархії ні рідним. У дописі Дмитрук назвав українських військових – «внутрішнім ворогом» та «нечистю».
Зрештою обидвох священників не мобілізували, оскільки ті мали правові підстави на отримання відсточки. А тим часом митрополит Марк нагородив Дмитрука церковною нагородою – відзнакою Хустської єпархії УПЦ МП за «заслуги перед Українською православною церквою».
Цей факт ставить під питання не лише дії окремих осіб, зокрема, з числа народних обранців, але й довіру до УПЦ МП в цілому. Подібні зв’язки тільки підкреслюють необхідність більш тісного контролю за релігійними та політичними структурами для запобігання маніпуляціям та загрозам для національної безпеки.
Остаточне вирішення цих питань вимагає об’єднання зусиль та великої уваги до деталей.

Читайте також: