fbpx
Суспільство

Приєднуйся до славетних лицарських традицій та вступай у лави ЗСУ!

«Зродились ми
Великої години
З пожеж війни
Із полум’я вогнів
Плекав нас біль
По втраті України
Кормив нас гнів
І злість на ворогів» – саме так звучать перші рядки Маршу українського війська, який був написаний борцем за Незалежність України в ХХ столітті Олесем Бабієм в 1932 році, перебуваючи в ув’язненні за свою любов до Батьківщини.
Ці слова повинні нагадувати нам 1000-річну боротьбу українських лицарів за ВОЛЮ та СВОБОДУ нашого миролюбивого народу, який споконвіків стояв на захисті себе від чужинського поневолення – від князів Київських Святослава, Володимира та Ярослава до гетьманів Війська Запорізького Сагайдачного, Хмельницького, Мазепи, від повстанців Холодного Яру та воїнів УПА.
Це історія боротьби українців за існування.
ХХІ століття не стало для нас виключенням, адже ще в 2014 році споконвічний підступний ворог викрав у нас Крим та частину Донбасу, а в 2022 році орда пішла повномасштабною війною, знищуючи на своєму шляху міста та села, дітей та жінок, влаштувавши в центрі цивилізованої Європи геноцид, який не має собі рівних в Новітніх часах.
Твої предки були  козаками війська Запорізького, Січовими Стрільцями, захищали УНР під проводом Симона Петлюри, боронили Карпатську Україну на Красному Полі та давали бій нацистам і комуністам у волинських лісах в однострої УПА!

Читайте також:  Вперше арештоване майно Медведчука на Закарпатті виставили на аукціон

Читайте також: