fbpx
Вторгнення Росії в Україну

Ситуація на Харківщині на межі і росія планує потужний наступ на Суми

Начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило очікує, що атаки в Харківській області триватимуть ще три-чотири дні, після чого російські війська зроблять потужний наступ у напрямку Сум. Про це Буданов розповів в інтерв’ю The New York Times від 13 травня. 

Серед іншого, Буданов дав оцінку ситуації на Харківщині.

“Ситуація на межі. З кожною годиною ця ситуація наближається до критичної”, — заявив Буданов.

«Усі наші сили або тут, або в Часовому Яру. Я використав усе, що у нас є. На жаль, у нас більше нікого в резерві немає», — сказав Буданов.

Генерал Буданов оцінив, що українські сили зможуть укріпити свої лінії та стабілізувати фронт протягом наступних кількох днів. Але він очікує, що росія розпочне нову атаку північніше Харкова, у Сумській області.

Читайте також:  СБУ затримала чиновника Хмельницької міськради, який почав працювати на фсб рф

Видання зазначає, що раніше українські чиновники заявляли, що Росія накопичила війська біля Сумщини.

Український офіцер Павло Величо (Pavlo Velycho), який діє біля російського кордону в Сумській області, повідомив, що останнім часом росіяни посилили обстріли околиць Сум.

“Я не знаю, чи це щось означає, тому що ці місця все одно часто обстрілювали. У будь-якому випадку ми в повній бойовій готовності”, – сказав український офіцер.

Читайте також:  Полтава в жалобі: сьогодні провели в останню дорогу п'ятьох загиблих Героїв України (ФОТО)

Також генерал Буданов сказав, що метою росіян на північному сході було посіяти паніку в регіоні. “На даний момент наше завдання – стабілізувати лінію, а потім почати відкидати їх через кордон”, – сказав він, додавши, що наплив українських резервів зумів “частково порушити їхні плани”.

Нагадаємо, минулого тижня російські війська перетнули кордон на півночі Харківської області і зайшли до кількох населених пунктів. Наразі бої тривають у районі північних околиць міста Вовчанськ.

Секретар РНБО Олександр Литвиненко заявив, що у наступі беруть участь понад 30 тисяч російських військових, які намагаються прорвати нашу оборону.

Читайте також: