Український історик Олександр Алфьоров про брехливу історію ссср

Олександр Алфьоров – офіцер 3 – штурмової бригади ЗСУ, кандидат історичних наук, науковий співробітник Інституту історії України НАН України. Автор та упорядник 4 книжок та понад 50 наукових статей. Пан Олександр знову спростовує міфи “істориків” ссср.

Друзі, це буде шок. Шок про те, як росіяни ставились до української історії і нашого спадку під прикриттям науки!

Це фотографія наукової книги про гроші київських князів – срібники. А тепер – розберемо її назву! «Тысячелетие древнейших монет россии» – як вам? Так-так, россії! Тієї россії, що утворилась у 1721 р., коли петро І перейменував московське царство на росію. Далі підзаголовок «Сводный каталог русских монет Х-ХІ веков» – якщо пишем росія, то тоді і монети мали б бути українські, бо карбувались вони в Києві. Якщо ж без українців, то тоді «русьских монет». Де ж публікують книгу? В Ленінграді, науковці з Ермітажу. А чому ж не в Києві? А тому, що 90% з усіх монет – це знахідки з території України, які весь час вивозились до росії. Як цю книгу написали? Кілька років перед тим поляки опублікували книгу «1000 років польській монеті». Ну як таке може бути? Поляки пишуть про 1000 років польської монети? То, що вони вже існували? На Ермітаж замовлення – написати про гроші росії. Навіть не Русі, а саме росії! Тож, навіть у часи СССР – «наука» завжди була на боці росіюшки… І два підсумки:

Related Post

1. Один із співавторів Іван Спаський. Про нього писали «советский и российский учёный-историк», а виявляється родом зі священицької сім’ї з Ніжина, а його сестра українська етнограф Євгенія Спаська!

2. Поляки відзначили 1000 років польській монеті, росіяни відзначили 1000 років російській монеті, яку карбували в Києві. А українці, як нам казали ті ж російські історики, виникли у 16-у столітті!

Більше про це я розповідаю у себе на історичному Ютуб-каналі «Олександр Алфьоров». Підписуйтесь!

Leave a Comment