fbpx
Суспільство

Французький іноземний легіон очолює етнічний українець Кирило Ющенко (ВІДЕО)

Французький іноземний легіон – одне з найвідоміших військових формувань у світі. Очолює його сьогодні етнічний українець Кирило Ющенко. Свого часу у французькому легіоні взагалі воювали сотні, якщо не тисячі українців. Як вони там опинилися? Сьогодні розкажемо.

Голова Французького Іноземного легіону з літа 2023 року — етнічний українець 66-річний Кирило Ющенко, який закінчив військове училище Сен-Сір і має за плечима десятки успішних операцій у Боснії, Джибуті, ПАР, Чаді, Малі, Буркіна-Фасо.

Сучасні завдання Іноземного легіону звучать так: «Захист громадян Франції та союзних держав в екстремальних ситуаціях, а також виконання миротворчих місій ООН, якщо Франція захищає свої інтереси в рамках НАТО чи Європейського союзу, де Франція має історичні обов’язки або де наражаються на небезпеку французькі громадяни». Нині у Легіоні близько 9000 осіб – це майже десята частина державної армії. Крім використання як сил швидкого реагування та сил спеціальних операцій, легіонерів залучають до будівельних та рятувальних робіт. Набирають до Іноземного легіону просто і за принципом добровільності. Усі бажаючі потрапити до Легіону вирушають до центру відбору у місті Обань. Що цікаво: квиток до Обані з будь-якого міста Франції буде безкоштовним для кожного. Також є вербувальний пункт у Парижі, у фортеці Форт-де-Ножан. Кожного потенційного легіонера пробивають по базі Інтерполу, крім того, офіцери Легіону негласно збирають досьє на кандидата у країні його проживання. У Легіон можуть взяти за наявності судимості за хуліганство чи п’яне водіння, наприклад. Але вбивць, ґвалтівників та наркоторговців не просто не приймуть, але ще й здадуть поліції за першої ж нагоди.

Читайте також:  Мобілізація від 25 років: до ТЦК почнуть викликати чоловіків

Читайте також: