fbpx
Україна

Закарпатська журналістка Кобулей привітала попа-сепаратиста Дмитра Сидора з Днем Народження

Нещодавно одіозний піп-сепаратист Мукачівської православної єпархії московського патріархату Дмитро Сидор відсвяткував своє 69-річчя. Станом на 2024 рік цього прихильника московського імперіалізму вже не вітали політичні еліти області, принаймі цього ніхто не зробив публічно, як це робили в попередні роки, ще до повномасштабної атаки рф на Україну, та й головні політичні колеги Сидора зараз мають геть інші проблеми. Так, нардеп Нестор Шуфрич та лідер ОПЗЖ Закарпаття Іван Чубирко перебувають в СІЗО, а очільник “ОПЗЖ” Ужгорода Андрій Погорєлов в лютому 2022 року втік у Москву, де є власником елітної нерухомості.

Читайте також:  Українця Ігоря Білякова вкусила змія, але він не розгубився: що було далі?

Зазначимо навіть той момент, що офіційно Сидора не привітали його «товариші»-фсбшники з Мукачівської єпархії, адже сепаратизм батюшки Дмитра засуджують навіть деякі представники його єпархії. 

Чи не єдиною хто не втримався і привітав Дмитра Сидора стала так звана «русинська» журналістка Віра Кобулей, яка з 2008 року через закарпатське обласне телебачення «Русинську родину» пропагує, що русини – це окремий народ. Колись це робилося абсолютно відверто, бралися інтерв’ю у відомих сепаратистів, їм присвячували цілі програми. Так, Кобулей вже після анексії Криму та окупації частини Донбасу взяла інтерв’ю у відомого путініста, політичного русина з Румунії Михайла Лаурука.

Читайте також:  Вбиті росіянином у Німеччині українці були військовослужбовцями ЗСУ, які проходили реабілітацію після поранень

В 2014 році після розстрілу Небесної Сотні дала інтерв’ю росЗМІ, де засудила Революцію Гідності та говорила про утиски русинів на Закарпатті, що активно використала пропаганда ворога.

Нагадаємо, Дмитро Сидор балотувався у Верховну Раду через промосковських ліваків «Блок Наталії Вітренко», був активним членом політичних проектів Медведчука «Український вибір» та «ОПЗЖ», а також був засуджений за сепаратизм.

Читайте також: