fbpx
Популярне

За перекриттям траси Київ – Чоп на Закарпатті стоїть московський патріархат?

25 березня в селі Ракошино, що на Мукачівщині місцеві жінки перекрили трасу Київ – Чоп, начебто таким чином протестуючи проти мобілізації та роботи ТЦК та СП.

Схожа ситуація тут вже була, так, в липні 2014 року місцеві жінки, залучивши до акції своїх дітей, протестували проти часткової мобілізації, яка тоді проводилася у зв’язку з агресією рф на території Донецької та Луганських областей. Тоді антимобілізатори перекрили трасу з плакатами «Ми за мир», «Ми проти війни», чим тоді зробили чудову картинку для росЗМІ.

Читайте також:  Закарпатська журналістка Кобулей привітала попа-сепаратиста Дмитра Сидора з Днем Народження
Ракошино 2014 рік.

В 2014 році, як громадські активісти, так і закарпатські ЗМІ стверджували, що за «акцією» стоїть місцеве духовенство московського патріархату, адже в Ракошині розміщений потужний чоловічий монастир УПЦ мп (фсб).

Перекриття дороги 2024 рік.

В листопаді минулого року тут знову стався курйоз, а саме: працівники територіального центру комплектування та соціальної підтримки намагалися перевірити та вручити повістки мешканцям Ракошинського Свято-Покровського чоловічого монастиря УПЦ московського патріархату. Проте настоятель монастиря Митрофан (Шимон) заважав військовим та грубій і зневажливій формі висловився відносно візиту до монастиря співробітників військкомату. Як стверджують мешканці Ракошино, саме монахи місцевого монастиря підбурювали жінок до акції з перекриттям дороги, що виглядає цілком реалістично. 

Читайте також:  В жахливому ДТП загинув мешканець Прикарпаття
Настоятель монастиря Митрофан (Шимон).

Нагадаємо, що Ракошинський Свято – Покровський монастир структурно належить до Мукачівської єпархії московського патріархату, яку очолює випускник московської духовної семінарії при кгб ссср митрополит Феодор (Александр Мамасуєв). 

Також до Мукачівської єпархії УПЦ мп (фсб) входить священник з Ужгорода Дмитро Сидор, який був засуджений за сепаратизм.

Читайте також: