fbpx
Економіка

Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати “сотні мільйонів євро” в Україну

Чеська компанія Czechoslovak Group (CSG), один із найбільших європейських виробників зброї, хоче допомогти Україні наростити власне виробництво важких боєприпасів для протидії повномасштабному вторгненню РФ.

За словами Стрнада, чеська компаныя хотіла б інвестувати “сотні мільйонів євро” в Україну та вже веде переговори з українським державним концерном “Українська оборонна промисловість” про потенційне спільне підприємство.

В Україні CSG хоче виробляти артилерійські й танкові снаряди, а також важку техніку.

Читайте також:  У Чехії засудили прокремлівську активістку, яка закликала до "деукраїнізації"

Стрнад розповів, що після повномасштабного вторгнення Росії в Україну його компанія збільшила виробництво великокаліберних боєприпасів на своїх заводах у Словаччині, Іспанії та Сербії в понад 10 разів.

“Нелегко керувати таким стрімким зростанням. Якби у нас була угода, ми б передали наші технології Україні. Таким чином, ми могли б використовувати їхні можливості і їхніх людей для нарощування виробництва артилерійських і танкових боєприпасів”, – пояснив він.

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

Окрім боєприпасів, CSG виробляє військові та цивільні вантажівки Tatra, бронемашини та колісні самохідні гаубиці, а також модернізує танки Т-72 радянських часів для української армії. Уже зараз, щоб задовольнити попит, компанія будує нові виробничі цехи в Чехії.

Читайте також: