fbpx
Події

На Закарпатті правоохоронці в порушника виявили пістолет “Glok-17”, яким часто користуються кілери

Вчора, 19 лютого, прикордонники Мукачівського прикордонного загону разом з представниками нацполіції виявили пістолет австрійської фірми виробництва “Glok”, ззовні який схожий на його 17-ту модель. Наразі невідомо чи мав на дану зброю чоловік дозвільні документи, але зауважимо, що таку зброю в країні громадяни мають або як нагородну від МВС, МО чи Президента, або як спортивну, і тоді власник може зберігати дану зброю в приміщеннях тирів в особистому сейфі.

Читайте також:  В жахливому ДТП загинув мешканець Прикарпаття

Всі інші варіанти перебування цієї зброї на території України, звісно, якщо вона не табельна, є незаконними, а потрапляють пістолети “Glok” в Україну контрабандними шляхами з країн Євросоюзу.

За останні роки в Україні було зареєстровано декілька замовних вбивств з використанням цієї зброї. Так, декілька років тому в Дніпрі кілер вбив представника азербайджанської діаспори, який представляв місцевий бізнес.

Читайте також:  Закарпатські волонтери розпочали виробництво "мишоловок" для військ рф

В минулому році в Дніпрі з пістолета цієї марки застрелився відвідувач одного з місцевих спортивних тирів, хлопцю було всього 20 років.Під час тренування зі стрільби хлопець із невідомих причин сам собі вистрілив а область голови, вогнепальне поранення було несумісним із життям, молодик помер миттєво.

Читайте також: