fbpx
Вторгнення Росії в Україну Суспільство

ГУР: Окупанти масово під’єднують жителів на окупованих територіях до телебачення “русский мир”

Головне управління розвідки інформує, що російські загарбники посилюють заходи інформаційно-психологічного впливу на українців в окупації та масово під’єднують їх до російського супутникового телебачення під назвою “русский мир”.

“Аби перекрити канали доступу до інформації про реальну ситуацію на фронті, в Україні та світі, мешканців окупованих громад Херсонщини масово під’єднують до російського супутникового телебачення під назвою “русский мир” – повідомили ГУР.

Читайте також:  26 квітня 1945 р. у результаті поранення помер останній Гетьман України Павло Скоропадський

Наразі росіяни встановили вже понад 18 тисяч відповідних пристроїв.

Також у тимчасово окупованих українських громадах Донеччини загарбники переводять на власне програмне забезпечення та комунікаційні сервіси роботу окупаційних адміністрацій: йдеться, зокрема, про “Автоматизированное рабочее место госслужащего” та федеральну платформу “госвеб”.

За даними розвідки, водночас московити розширюють мережу покриття російського мобільного зв’язку: у 2023-24 роках на Донеччині встановили понад 700 базових станцій, а на Херсонщині – більше 200, що становить понад 85% усього мобільного покриття в окупованому регіоні.

Читайте також: