fbpx
Вторгнення Росії в Україну

РПЦ планує збільшити кількість священників на війні проти України

РПЦ намагається догодити росії, за врегулювання правового статусу капеланів.  патріарх Московський Кіріл (Гундяєв) повідомив, що зараз окупантами на війні проти України щодня опікуються понад 100 кліриків РПЦ.

На цьому тлі в РПЦ ухвалено рішення про збільшення кількості військових священиків у чотири рази, повідомляють росЗМІ. Тобто промивка мізків російській армії відбуватиметься ще швидше.

«Наразі на посадах помічників командирів з віруючими військовослужбовцями працює 281 священнослужитель РПЦ, у тому числі 33 з них – помічники начальників вищих навчальних закладів. Є й вакантні посади. Як тільки буде визначено новий правовий статус військових священників, ми розпочнемо розв’язання питання про чотириразове збільшення їхньої чисельності», — розповів голова синодального відділу із взаємодії зі збройними силами та правоохоронними органами Московського патріархату митрополит Ставропольський Кіріл.

Читайте також:  Україна вже отримала західну зброю з дозволом бити по території росії

Всього з початку повномасштабного вторгнення на війні проти українців працювали понад 700 священиків РПЦ. Священники церкви-окупанта здійснили понад 2 тисячі відряджень, щоб допомагати загарбникам нищити українську землю, вбивати жінок і дітей.

«Вони здійснили … понад 120 тисяч індивідуальних та колективних бесід, освятили понад 550 тисяч службових приміщень, включаючи укриття та військову техніку», — пояснив представник РПЦ.

Читайте також:  Орбан зробив нову скандальну заяву про гроші для України, поскаржився на бідність і лякав угорців війною

Російські капелани переконують військових рф в тому, що напад на Україну і вбивство українців нібито не є гріхом.

Читайте також: