fbpx
Політика

Петер Мадяр розповідає деталі внутрішньої кухні режиму Орбана

А ось хто розговорився, то це колишній чоловік Юдіт Варги, Петер Мадяр, який заявив про свою відставку з усіх державних посад майже одночасно з президенткою Новак та колишньою дружиною. Але зовсім з інших мотивів.

“Я не хочу жодної хвилини бути частиною системи, в якій справжні відповідальні люди ховаються за жіночими спідницями”, – заявив він одночасно з відставкою.

Донедавна про існування Петера Мадяра знали не багато людей, та й то лише через історію їхнього розлучення навесні 2023 року, про яке тоді написали ЗМІ.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Тепер він став героєм антиорбанівського руху.

42-річний корпоративний юрист та дипломат походить з угорської еліти (серед родичів – експрезидент Угорщини та екссуддя Верховного суду), і він збудував свою кар’єру як гвинтик режиму Орбана.

Однак від суботи 10 лютого Мадяр “прокинувся” та публічно критикує і викриває правлячу команду. Корупція, зловживання владою, непотизм, прослуховування, мафіозність та клановість – Петер Мадяр розповідає деталі внутрішньої кухні режиму Орбана, про які насправді відомо усім, хто цікавиться внутрішньою політикою Угорщини.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Єдина відмінність: тепер про це розповідає людина з системи.

Наразі складно зрозуміти мотиви пана Мадяра і звідки в нього стільки сміливості. Пікантності ситуації додає те, що Петер Мадяр є другом міністра-керівника адміністрації прем’єр-міністра Угорщини Гергея Гуяша. 

І є припущення, що “антиорбанівська” риторика Мадяра насправді є відлунням голосів інших членів владної команди, де є ті, кому набридло свавілля Орбана – адже ніхто не хоче стати наступною сакральною жертвою.

Читайте також: