fbpx
За кордоном

Бійці ГУР МО України затримали терористів – «вагнерівців» в Африці

Опублікувало відео, де бійці ГУР захопили в полон «вагнерівців» у Судані.

На відео показано, як бійці спецпідрозділу «Тимур» оглядають військовий транспорт із тілами вбитих російських найманців. Машина має сліди обстрілу.

«Джерела в українських спецслужбах надали ексклюзивне відео, на якому українські спецназівці допитують полонених найманців Вагнера в Республіці Судан», — йдеться у повідомленні.

На відео один із бойовиків зізнається, що метою групи зі ста людей було повалення місцевого уряду.

Нагадаємо, в листопаді минулого року в ЗМІ з’явилася інформація про те, що спецпризначенці Головного управління розвідки Міністерства оборони України начебто причетні до зачистки найманців Вагнера у Судані.

Читайте також:  А ви знаєте, що у Словаччині громади категорично відмовились від реалізації проектів з вітроенергетики при плануванні своїх територій?

«Зараз в африканській країні триває операція із зачистки ПВК Вагнера, їхніх місцевих терористів і спецслужб РФ», – йшлося у повідмленні від 6-го листопада

Журналісти оприлюднили два відео, які нібито показують роботу бійців ГУР у Судані. На кадрах одного з них, знятих імовірно з дрону вночі, група озброєних людей нищить невідомих в міських кварталах.

Читайте також:  В Чехії знайшли мертвою 14-річну українку

«На кадрах, імовірно, видно роботу спеціальних підрозділів Головного розвідувального управління Міністерства оборони України», – зазначило джерело і додало, що відео було знято «за останні два тижні» в Судані.

На іншому відео, яке знято вдень, видно вибухи серед міської забудови. При цьому деякі чоловіки намагаються втекти, ховаючись між будівлями.

Як повідомлялося, найманці російської приватної військової компанії Вагнер причетні до підриву стратегічно важливого мосту Шамбат у Судані. Про це свідчить запис перехопленої розмови між двома бойовиками.

Читайте також: