fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

На Закарпатті проросійська банда Медведчука виготовляла “лівий” бензин

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури п’ятьом громадянам повідомлено про підозру у незаконному виготовленні пального (ч.ч. 2, 3 ст. 27 – ч. 2 ст. 204 КК України).

Слідством встановлено, що двоє підозрюваних організували протиправну діяльність, розробивши злочинну схему незаконного виготовлення тонн пального без необхідної для цього ліцензії. Один із чоловіків – очільник столичного підприємства.

Використовуючи можливості підконтрольних товариств, вони одержали доступ до потужностей діючого на території Мукачева нафтопереробного заводу. Йдеться про наявне там спецобладнання – лінії зливу та розливу, резервуари, установки з переробки нафти тощо. У якості виконавців залучили до злочину і працівників цього підприємства.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

З початку 2022 року фігуранти організували механізм виготовлення бензину та дизпалива сумнівної якості. Сировину купували на аукціонах і переробляли для подальшого збуту як громадянам на території підприємства, так і через мережу АЗС на території області.

Правоохоронці викрили незаконну схему у жовтні минулого року. Тоді ж у межах кримінального провадження було проведено більше десятка обшуків, вилучено господарську документацію, чорнові записи та комп’ютерну техніку, готівку в національній та іноземних валютах еквівалентну орієнтовно 3,3 млн грн.

Читайте також:  В жахливому ДТП загинув мешканець Прикарпаття

Наразі досудове розслідування триває. Його здійснюють детективи територіального підрозділу Бюро економічної безпеки за оперативного супроводу УСБУ в Закарпатській області та обласного Управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

Читайте також: