fbpx
Новини світу

Екологи б’ють на сполох: у перший рейс вирушив найбільший у світі круїзний лайнер (ВІДЕО)

З американського штату Флорида з порту в Маямі вирушив у перший рейс найбільший у світі круїзний лайнер Icon of the Seas. 

За словами екологів, протягом 7-денної подорожі судно спродукує шалену кількість викидів парникових газів, пишуть в Associated Press і BBC.  

Довжина лайнера Icon of the Seas від носа до корми – 365 метрів, яку можна порівняти із 4 міськими кварталами.  

Найближчі 7 днів лайнер відвідає прибережні частини островів у тропіках.

 Зазначається, що на лайнері може вміститися до 7 600 пасажирів  та близько 2 350 членів екіпажу. 

Читайте також:  Москва попереджає про небезпеку прямого військового зіткнення ядерних держав у разі подальшого використання Україною американської зброї

Судно містить 20 палуб, які розділені на 8 “районів”. На них розташовано понад 40 ресторанів, барів та лаундж-зон, а також: 

  • 7 басейнів; 
  • 6 водних гірок; 
  • ковзанка; 
  • театр. 

Це кульмінація більш ніж 50 років мрій та інновацій. Це ідеальний сімейний відпочинок для кількох поколінь”, – сказав президент і головний виконавчий директор Royal Caribbean Group, Джейсон Ліберті.

Водночас директор морської програми Міжнародної ради з чистого транспорту Браян Комер зазначив, що використання подібного лайнера – це “крок у неправильному напрямку”.

За його словами, круїзні лайнери, які використовують зріджений природний газ, часто викидають його безпосередньо в атмосферу. 

Читайте також:  Роберт Фіцо проти санкцій стосовно росії

Викиди містять метан, що посилює парниковий ефект набагато сильніше за вуглекислий газ. 

“За нашими оцінками, використання зрідженого природного газу як суднового палива продукує на 120% більше викидів парникових газів, ніж судновий газойль”, – повідомив Браян Комер.

За словами представник компанії, яка займалася розробкою лайнера, Icon of the Seas спроєктований так, щоб працювати на 24% ефективніше, ніж передбачає міжнародний стандарт нових суден. 

Читайте також: