fbpx
Політика

Уряд Угорщини опублікував опитування, де 98% нібито підтримують антиукраїнську політику Орбана

Уряд Угорщини опублікував результати опитування, в якому абсолютна більшість респондентів нібито підтримує антиукраїнську позицію угорського уряду. З Україною були пов’язані чотири питання, і усі вони були сформульовані маніпулятивно.

Уряд Угорщини опублікував результати опитування, в якому 98% респондентів нібито підтримують антиукраїнську позицію угорського уряду, зокрема, щодо війни в Україні. 

Уряд Орбана оприлюднив антиукраїнську статистику

Опитування, яке називається “національна консультація”, містило 11 питань про війну в Україні, ЄС, зовнішню й економічну політику. Голосування на ньому жодним чином не перевіряється. Результати “консультації” свідчать, що в кожному з 11 питань абсолютна більшість – від 97,5% та більше – підтримали позицію угорського уряду.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

У партії влади “Фідес” окремо наголосили, що 98% угорських виборців замість постачання зброї підтримують “припинення вогню й мир у нашого сусіда”, а також проти “мігрантських гетто” й за “посилення положень про захист дітей”.

Якщо судити з опублікованих даних, у “національній консультації” уряду Угорщини віддали понад 1,5 мільйона голосів. Це менш як 15% від зареєстрованих угорських виборців і приблизно стільки ж, скільки голосували на попередній “консультації”.

Читайте також:  Чому Ватикан ігнорує доктрину про «священну війну» РПЦ та Кремля?

Крім того, як раніше з’ясувало джерело, на “консультації” можна було голосувати кілька разів і навіть без наявності угорського громадянства, що дозволяє висловити обґрунтовані сумніви в репрезентативності такого голосування.

Нагадаємо, що питання стосувались війни в Україні та Ізраїлю, вступу України до ЄС, а також комунальних платежів, заморожування відсоткових ставок, податку на додатковий прибуток, іноземного впливу на угорську політику та закону про захист дітей. “З Україною були пов’язані чотири питання, й усі вони були сформульовані маніпулятивно”, – пише видання.

Читайте також: