fbpx
Суспільство

Герої посеред нас. Як охоронець лісу Олег Заблоцький став до лав ЗСУ

ьогодні розповімо нову історію про лісівників ДП «Ліси України», які від початку повномасштабного вторгнення приєдналися до лав українського війська. Серед них 32-річний Олег Заблоцький з Житомирщини, працівник філії «Народицьке спеціалізоване лісове господарство».

З 2020 року працює на посаді інженера з охорони та захисту лісу. Головне його завдання – це збереження лісових насаджень, організація заходів із запобігання лісопорушень, захист від шкідників і хвороб.

Все змінилося 24 лютого, з перших авіаударів по рідній області та проникнення ворожих військ на територію Народицької громади. Вже 7 березня був мобілізований та направлений до 3-ї окремої танкової бригади, для подальшої оборони Київщини.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

У березні-квітні 2022 року бригада брала участь у запеклих боях на підступах до столиці. Олег разом з іншими бійцями мужньо стримував натиск ворога, завдаючи йому відчутних втрат. Згодом боєздатні підрозділи перекинули на інші ділянки фронту.

У вересні його підрозділ брав участь у звільненні Харківщини, зокрема визволенні та зачистці Куп’янського району. Саме тут були одні з найкровопролитніших боїв.

Наразі Олег тримає оборону на Куп’янському напрямку. Щодня доводиться відбивати намагання ворога просунутися вглиб української території. Не приховує, що ворог використовує всю зброю, що в нього є наразі – від FPV-дронів до 152-ї артилерії.

Читайте також:  У Німеччині зарізали двох українців, підозрюваний – громадянин росії

Попри втому, Олег і його побратими добре знають – якщо противника не стримати зараз, то вже завтра його будуть зупиняти десь під Харковом чи Черніговом. Особливо його чекають удома двоє діток – син та донька, які знають, що їх батько повернеться цілим та неушкодженим.

Також нашого лісівника постійно підтримують його колеги з філії, які нещодавно передали майже 80 тисяч гривень для закриття збору на придбання евакуаційного авто.

Дякуємо за захист, мужність та за кожен новий спокійний день!

Читайте також: