fbpx
За кордоном

Молитись тільки за війну. Священнику в росії  загрожує вигнання з рпц за відмову прочитати «войовничу» молитву

Відомому ліберальному священикові загрожує вигнання рпц  за відмову прочитати молитву, в якій він просить Бога направити росію до перемоги над Україною. У рішенні церковний суд ухвалив, що Олексія Умінського має бути «вивержено зі священного чину» за порушення священицької присяги. Рішення було спрямоване на затвердження голові РПЦ патріарху Кирилу, який рішуче підтримує путіна.

Читайте також:  В Чехії знайшли мертвою 14-річну українку

Цей випадок свідчить, як церква пригнічує внутрішнє інакомислення, підтримуючи путіна та його спеціальну військову операцію в Україні, яка триває вже другий рік. Церковний суд заявив, що Умінський порушив свою клятву, відмовившись читати «Молитву за Святу Русь», яку Кирило зробив обов’язковою в рамках церковних служб.

Десятки російських православних священиків були покарані за те, що заперечували лінію церкви щодо війни, наприклад, читали молитви про мир замість перемоги. Умінський став найвідомішою жертвою. Він закликав вірян шукати священиків, які «моляться більше за мир, ніж про перемогу, і розуміють, що у цих протистояннях будь-яка перемога – завжди піррова перемога… У сучасних війнах будь-яка перемога майже завжди еквівалентна самознищенню».

Читайте також: