fbpx
Без категорії

Партнер Роберта Фіцо Пеллегріні висунув свою кандидатуру на посаду президента Словаччини

Спікер парламенту Словаччини та лідер коаліційної партії “Голос” Петер Пеллегріні, як і очікувалося, офіційно висунув свою кандидатуру на посаду президента Словацької Республіки.

Пеллегріні офіційно оголосив про висунення своєї кандидатури під час виступу в п’ятницю в Державній опері Банської Бистриці. Він оголосив, що в разі успіху на виборах піде у відставку з посади голови партії “Голос” і спікера парламенту.

“Президентом повинен бути той, кому люди будуть довіряти, на кого вони будуть покладатися у важкі часи і за кого їм ніколи не буде соромно”, – підкреслив Пеллегріні.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

За його словами, президент не повинен бути ні в коаліції, ні в опозиції. Він переконаний, що концепція президента як противаги уряду є помилковою.

“Це нерозуміння реальної ролі президента”, – зазначив він. За його словами, глава держави повинен об’єднувати країну і користуватися повагою за кордоном.

Відповідно до закону, балотуватися на посаду глави держави може будь-який громадянин Словацької Республіки, який постійно проживає в Словаччині і якому на день виборів виповнилося 40 років. Пропозиції щодо кандидатів у президенти можна подавати до півночі 30 січня. Кандидата в президенти пропонують щонайменше 15 членів Національної ради Словацької Республіки або громадяни на підставі петиції з 15 000 підписів.

Читайте також:  А ви знаєте, що у Словаччині громади категорично відмовились від реалізації проектів з вітроенергетики при плануванні своїх територій?

Перший тур президентських виборів відбудеться в суботу, 23 березня. Можливий другий тур відбудеться 6 квітня. Термін повноважень президента Зузани Чапутової закінчується 15 червня 2024 року. Вона більше не балотуватиметься.

Передвиборча кампанія перед президентськими виборами вже стартувала.

Читайте також: