fbpx
За кордоном

Відомому чеському актору погрожують через підтримку збору коштів для України

Поліція Праги розслідує погрози чеському актору Ондржею Вечи через підтримку кампанії Skupina D, яка збирає кошти на безпілотники для України.

За словами Хрдіни, детективи департаменту з боротьби з екстремізмом і тероризмом поліції Праги дізналися про погрози Вечи через ЗМІ та “за власною ініціативою почали розслідувати (справу. – Ред.), визначаючи, чи було скоєно злочин або проступок”.

Група Skupina D хоче зібрати гроші на 10 тисяч так званих FPV-безпілотників для України. Ондржей Вечи є її засновником і головою.

Читайте також:  У Чехії засудили прокремлівську активістку, яка закликала до "деукраїнізації"

Назва, яка англійською перекладається як Group D, відсилає до Спеціальної групи D, яка була створена в 1941 році у Британії під час Другої світової війни для відбору і підготовки чехословацьких парашутистів для десантування на території, окуповані нацистською Німеччиною.

Останніми днями чеські ЗМІ звернули увагу на погрози в бік актора, які поширювались онлайн. Невідомі також змонтували старе фото чоловіка, домалювавши туди емблему полку “Азов” та український прапор.

Читайте також:  Антитрадиційні "скрєпи" "русского мира": ідеологія vs Передання

Чеський аналітик із питань безпеки Мілан Мікулецький підтвердив Seznam Zprávy, що йому як учаснику Skupina D та його колегам також надходили погрози.: “Ми отримуємо їх різною мірою, і, звичайно, Ондржей, як публічна особа, отримує більше погроз, ніж ми”.

У разі доведення вини у погрозах людині, згідно із чеським законодавством, може загрожувати до одного року позбавлення волі.

Читайте також: