fbpx
Вторгнення Росії в Україну Політика Суспільство

“Відслужити в армії будуть мусити всі” – командир спецпідрозділу ГУР МО України

Вже досить тривалий час українці в соцмережах масово дискутують щодо запропонованих законопроектів про мобілізацію в Україні. Наразі наш уряд так і не дійшов до якогось конкретного рішення, адже суспільство вимагає справедливої мобілізації без порушень законних прав громадян, передбачених Конституцією та Законами України.

Наші журналісти вирішили дізнатись думку військових про ці скандальні законопроекти про мобілізацію і поспілкувались із командиром спецпідрозділу ГУР МО України ДРБ “Сонечко” Русланом Каганцем.

Командир ДРБ “Сонечко” Руслан Каганець на позивний “Комендант” про мобілізацію в Україні:

“Зараз змінюють закон про мобілізацію, вносять зміни, і він буде досить таким жорстким. По-перше, навіть ті чоловіки, які виїхали за кордон і перебувають там, вони будуть мусити стати на військовий облік, тому що вони не зможуть звернутися в консульство, отримати жодної допомоги і тому подібне, якщо не будуть оновлювати дані в ТЦК. Тобто реально за кордоном можна буде отримати повістку. Плюс держава йде до електронного обліку, так як це є з паспортами, так як це є з водійськими посвідченнями, зараз так само буде з військовими квитками і, скажімо так, з військовою придатністю. Буде єдина електронна база або кожен військовозобов’язаний буде мати свій серійний номер і напроти буде написано статус: який, що, скільки. Те, що держава тепер навіть на кордоні у чоловіків вимагає довідку від ТЦК, то вони тимчасові, всі там на півроку, тому що це нормально, тому що, наприклад, якщо людина оформляла інвалідність, то треба підтвердити, що людина, за якою доглядали, досі жива, не померла і тому подібне, тобто зменшили терміни. Тому закон про мобілізацію стане більш жорсткий і до 60 років держава реально заставить відслужити майже всіх. З приводу мобілізації єдине, що можна і що саме правильно зробити всім чоловікам, це самим обрати собі підрозділ і посаду, в якій служити. Це можна зробити дистанційно, це можна зробити через знайомих у ТЦК, хто не хоче попасти в якусь “відверту сраку”, яку він не потягне, може обрати собі підрозділ і воювати в якомусь кращому підрозділі, тому що краще штурмувати в підрозділі, де все забезпечено, де дуже добре навчають, де дають краще спорядження, кращу зброю, ніж штурмувати в якомусь маловідому підрозділі, де є проблеми з забезпеченням, проблеми з командуванням і тому подібне. Тому чоловікам треба вибирати собі підрозділ, готувати собі місце в армії, бо держава йде до того, що ми все одно всіх заставимо служити. Коротше, до 60 років чоловіки не зможуть ховатися, щоб їх знімали з військового обліку, і то, щоб потім не підняли до 65. Тобто відслужити будуть мусити всі. Так як було при АТО вже не пройде. бо на вулиці вже другий рік війна, а мобілізація стає тільки важчою, мобілізація стає тільки наглішою, тобто блокпости, затягування за ноги і тому подібне. Тобто реально бачимо, що полегшення не буде, ніхто не спускає. Тому краще вибрати самому, ніж рандомно воєнкомат тобі вибере”.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Ми ж повністю погоджуємось з командиром спецпідрозділу ГУР МО України ДРБ “Сонечко” Русланом Каганцем та просимо всіх українців прислухатись до його порад, зробити правильні висновки і бути готовими захищати нашу Батьківщину.

Читайте також: