fbpx
Технології

Чеська фірма надає для ЗСУ наземні дрони 

Чеська компанія Isolit-Bravo безкоштовно передає ЗСУ свої наземні безпілотники UGV Trail-Blazer, які можуть бути використані для транспортування вантажів або евакуації поранених. Дрони передаються безпосередньо бойовим підрозділам.

У дворі фабрики висять фотографії українських вояків у касках і з автоматами в руках. Біля їхніх ніг — чотириколісний віз, навантажений військовим матеріалом.

«Модель Trail-Blazer має пульт дистанційного керування з тривалим часом автономної роботи та можливістю перевозити до 350 кг вантажу, або транспортувати поранених. Його дуже хвалять в Україні», – йдеться у підписі під фото.

Читайте також:  Захищаючи рубежі Часового Яру останній подих за нас віддали Коновал Сергій "Норд" та Петришин Тарас "Химера"

Чеська компанія належить Квідо Штепанеку та виробляє автомобільні деталі, побутову техніку, вже відправила вісім подібних пристроїв на фронт найбільшого європейського конфлікту з часів Другої світової війни. За словами його дизайнера Філіпа Халупніка, транспортний засіб, розміром приблизно з картинг, керується дистанційно та оснащений електродвигуном, тому ідеально підходить для допомоги солдатам на передовій.

Читайте також:  СБУ повідомила про підозру у державній зраді «політексперту» з телеканалів Медведчука

Розробники безпілотника зазначають, що подібні апарати можуть автономно працювати до 8 годин і мають запас ходу до 32 км. При цьому він може розвивати швидкість 4-8 км/год за максимального навантаження до 350 кг. Електродвигун 300 Вт.

Керування дроном здійснюється за допомогою пульта управління, при цьому оператор може знаходитись на відстані до одного кілометра. Наразі компанія розробляє версію безпілотника на гусеничному шасі, який має оснащуватися пристроєм для розмінування.

Читайте також: