У Празі суд підтвердив вирок чеху, що воював на боці терористів “днр”

Вищий апеляційний суд Праги залишив у силі вирок у 21 рік заочного ув’язнення громадянину Чехії Алойзу Полаку, який воював на сході України на боці бойовиків так званої “ДНР”.

Суд відхилив апеляцію, в якій адвокат Полака вимагав нового розгляду справи, та водночас не задовольнив прохання прокурора відправити засудженого за ґрати на 25 років, назвавши вирок адекватним.

“Те, що підсудний брав участь у бойових діях, не викликає сумнівів”, – сказав голова апеляційної палати Ян Кадлец.

Він заявив, що, оскільки було встановлено, де воював Полак, і що той був снайпером, немає підстав ставити під сумнів вбивство чотирьох українських військових у період 2016-2020 років.

Адвокат бойовика на основному судовому процесі зазначив, що його підзахисного, ймовірно, вже немає в живих.

Related Post

Вищий апеляційний суд Праги розглядав справу втретє. Двічі він відправляв справу на новий розгляд через те, що вирок першої інстанції не включав вбивство чотирьох українських військових.

Втім, у вересні 2023 року обвинувачення було підкріплене висновком військової експертизи, і Кримінальна палата визнала чоловіка винним в участі в терористичній групі та в терористичному нападі. Це збільшило раніше винесений йому вирок у 20 років ув’язнення, хоча загалом йому загрожувало до 26 років позбавлення волі.

У грудні 2023 року в Чехії Окружний суд району Прага-1 засудив Якуба Яшека до шести місяців позбавлення волі умовно з відстрочкою на 2,5 року за носіння нашивки із логотипом ПВК “Вагнер”.

Раніше повідомляли, що в Чехії прихильницю Росії і колишнього “почесного консула” маріонеткової “ДНР” Нелу Ліскову судитимуть за підбурювання до ненависті проти українців та України.

Leave a Comment