У Польщі сталася велика пожежа в готелі, де проживали 155 біженців з України: є постраждалі

У готелі в місті Олецько Вармінсько-Мазурського воєводства (північний схід Польщі), в якому проживали 155 біженців з України, під час пожежі у четвер незначно постраждало четверо українців.
Про це кореспондентові Укрінформу розповіли у місцевій пожежній службі та поліції, а також у консульстві України у Гданську.

Речник Державної пожежної служби в Олецьку Марек Висоцький повідомив, що інформація про задимлення у готелі, де проживали українці, надійшла у четвер близько 10:40 за київським часом.

“На місці встановлено, що пожежа виникла в одному з приміщень на другому поверсі, там спостерігалося інтенсивне задимлення. Найперше пожежники зосередилися на рятувальній операції. Зокрема, за допомогою гідравлічного підйомника і пожежних драбин було евакуйовано з балконів 28 осіб”, – розповів Висоцький.

За його словами, решта українців самотужки залишили місце пожежі. Загалом у будівлі перебувало 155 воєнних біженців з України.

Висоцький додав, що чотирьом особам, у яких виникли проблеми з диханням через задимлення, медики рекомендували пройти обстеження.

До рятувальної операції, яка тривала три години, було задіяно 60 осіб. Унаслідок пожежі вигоріло кілька кімнат і частина коридору.

Related Post

Вогнеборці рекомендували українцям уже не повертатися до цього готелю.

Речник пожежної служби сказав, що причини займання наразі невідомі, її встановлюватимуть відповідні органи.

Своєю чергою речник повітової поліції в Олецьку Даміан Ритвінський зазначив у коментарі Укрінформу, що правоохоронці з’ясовують обставини події. Він підтвердив, що готель зараз непридатний для проживання. Українців тимчасово розмістили у спортивній залі неподалік.

Після встановлення причин пожежі вирішуватиметься питання, чи цією справою займатиметься прокуратура, додав Ритвінський.

Консул консульства України у Гданську Олександр Плодистий підтвердив, що внаслідок пожежі легко постраждали чотири особи, однак від подальшої госпіталізації вони відмовилися. За його словами, найближчим часом один з українських консулів поїде в Олецько, де зустрінеться з постраждалими українцями, аби зрозуміти їхні потреби на місці і надати їм допомогу. Крім того, з місцевою владою буде обговорено питання розселення українців.

Leave a Comment