fbpx
Без категорії

В Чехії з’явилися прихильники “празького снайпера”

У Чехії поліція відкрила майже 90 справ через коментарі користувачів мережі, які схвалювали або натякали на готовність повторити напад, подібний до того, що 21 грудня скоїв озброєний студент у Карловому університету. 

Як зазначили правоохоронці, усі порушені справи стосуються лише тих дій, що явно пов’язані зі стріляниною. П’ять з них вже закрили після досудових процедур. У 55 випадках розпочали кримінальне провадження за конкретними статтями.

«Ми продовжимо бути проактивними та безкомпромісними у реагуванні на випадки, коли деякі особи підтримують цей безпрецедентний акт насильства чи навіть погрожують повторити його.

Наші зусилля полягають і будуть полягати в тому, щоб якомога швидше вийти на конкретну особу, яка стоїть за постом, перевірити реальність будь-якої загрози чи небезпеки, а потім притягнути конкретну особу до адміністративної чи кримінальної відповідальності. Також хотів би подякувати широкій громадськості за те, що вона не байдужа до таких проявів, повідомляє про них і дуже добре з нами співпрацює», — прокоментував очільник поліції Мартін Вондрашек.

21 грудня студент філософського факультету Карлового університету влаштував стрілянину в будівлі закладу, внаслідок якої загинули 14 людей. У знайденому пізніше листі нападника виявили його зізнання у вбивстві ще двох людей за тиждень до стрілянини в університеті — чоловіка з немовлям.

Читайте також: