fbpx
Вторгнення Росії в Україну Події

Режим Лукашенка активно готується до війни

На початку повномасштабного вторгнення московії в Україну, а ще і введення армії рф зі сторони Білорусі, в українському суспільстві та військово – політичному керівництві справедливо боялися, що армія диктатора Лукашенка теж вступить в бої на боці агресора. Тоді серед військового керівництва були обгрунтовані розмови, що армія Білорусі може піти у Волинському напрямку на Луцьк та Рівне, що могло погіршити справи України в військовій логістиці.

Йшла мова і про можливе захоплення Рівненської АС, яка знаходиться недалеко від українсько – білоруського кордону у місті Вараш (колишній Кузнєцовск).

Читайте також:  Список захворювань, за якими визначається придатність до військової служби - Міноборони

Також припускалось, що білоруська армія може піти разом з армією рф в “другий похід” на Київ або їх відправлять на один із напрямків буремного Півдня чи Сходу.

Дякуючи Богу та впевненим діям ЗСУ, в Лукашенка спрацював режим самозбереження і вторгнення “картопляного” диктатора не сталося.

Треба зазначити, що станом на сьогодні Мінськ активно збільшив свій військовий потенціал, збільшив військове виробництво, налагоджує військову співпрацю з союзниками москви – Іраном та Китаєм. Пекін та Тегеран з радістю ідуть на співпрацю з Лукашенко, що для України може відобразитися в негативному руслі.

Читайте також:  СБУ повідомило про підозру митрополиту мп, який був ще в 2014 році соратником Гіркіна

Нещодавно телебачення Білорусі показало як Лукашенко робить рейд по новозроблених бункерах армії, базою для котрих стали плацкартні залізничні вагони. Українські “диванні” експерти з цього приводу влаштували “тролинг” та запустили серію мемів, але не так смішно справжнім військовим, які кажуть, що Мінськ активно готується до війни.

Не факт, що він у неї вступить, але те, що він до неї активно готується, це вже погано та може ускладнити життя для Сил оборони України.

Автор: Шитєв Йосип, військовослужбовець ДРБ “Сонечко” ГУР МО України

Читайте також: