fbpx
Політика

Стало відомо, що Зеленський сказав Орбану в Аргентині

Президент Володимир Зеленський розповів, що під час розмови з прем’єром Угорщини Віктором Орбаном попросив його назвати хоча б одну причину, чому Україна не має бути в ЄС. 

Про це Зеленський сказав на пресконференції спільно з учасниками Саміту країн Північної Європи в Осло.

“Я думаю, що нам треба організувати конструктивну зустріч між нашими державами, бо ми маємо спільні кордони, ми сусіди і нам потрібно розмовляти.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

Одна із дуже важливих тем, які підіймав із ним, стосувалася саме того, що нам потрібно розмовляти, потрібно вирішувати проблеми. Саме тому нам просто потрібно зустрітися. Я показував йому своє позитивне ставлення до цієї ідеї”, – зазначив Зеленський.

За словами президента, він дав зрозуміти Орбану, що той не має жодної причини блокувати членство України в Європейському Союзі.

“Я попросив його назвати мені хоча б одну причину. Не три, не п’ять, не десять, а лише одну причину, і я чекаю відповіді“, – сказав Зеленський.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Нагадаємо, представники угорців Закарпаття масово звернулися до лідера Угорщини Віктора Орбана з вимогою не блокувати переговори до вступу України в ЄС та НАТО, але цю ініціативу не підтримала місцева партія угорців КМКС, лідер котрої Василь Брензович підозрюється у держзраді та переховується в Будапешті.

Читайте також: