fbpx
Новини світу

Глава МЗС Чехії заявив, що вступ України до Євросоюзу не буде «безболісним»

Керівник Міністерства закордонних справ Чехії Ян Ліпавський висловився щодо інтеграції України в Європейський Союз. На думку дипломата, відповідний процес не відбуватиметься «безболісно».

В інтерв’ю виданню «РБК-Україна» глава МЗС Чехії висловився про перспективи членства України в Євросоюзі. Відповідаючи на запитання, чи з’являться наступного року важливі новини про вступ країни до ЄС, Ліпавський зазначив, що це залежить від того, чи зможуть домовитися держави-члени організації. Він додав, що не має права нічого оголошувати.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

Говорячи про терміни початку переговорів щодо інтеграції України в об’єднання країн, міністр зазначив, що зараз це є політичним рішенням, оскільки Єврокомісія відзначила значні зусилля Києва для цього. Дипломат запевнив, що Прага повністю підтримує євроінтеграцію України.

При цьому чиновникь вважає, що вступ країни до ЄС не буде «безболісним» і спричинить ситуацію, яка спостерігалася з українським зерном на ринку Європи. Тому організації знадобиться багато політичної волі на вирішення відповідних проблем.

Читайте також: