Повітряні сили і надалі будуть оголошувати тривоги по всій країні через зліт МІГів

У Повітряних силах кажуть, що система оповіщення про повітряні загрози не зміниться: населення оперативно інформуватимуть зокрема в телеграм-каналі ПС.

Про це провідомив речник Повітряних сил полковник Юрій Ігнат в ефірі Українського радіо

За словами Ігната, поки, очевидно, рішення щодо того, як маркуватиметься загроза від МіГ-31К ще немає, Повітряні сили ЗСУ не отримали вказівок, як сповіщати населення у разі злету цього носія аеробалістичної ракети Х-47 “Кинджал”.

Водночас за словами офіцера, незмінним залишиться те, що Повітряні сили ЗСУ в будь-якому разі будуть продовжувати оголошувати небезпеку і щодо ракетної атаки, і щодо ударних БПЛА, і щодо тактичної авіації чи РСЗВ.

Related Post

Юрій Ігнат заявив: “Для нас в принципі не зміниться схема оповіщення населення. Ми намагаємося це робити якомога швидше на офіційному телеграм-каналі. Щодо того, який рівень загрози буде, іншими словами, в який колір малювати карту – це буде ухвалено на вищому рівні і Повітряні сили будуть це виконувати”.

Згідно з алгоритмом оголошення повітряної тривоги, Повітряні сили ЗСУ сповіщають про ракетну небезпеку та передають відповідну інформацію на пост черговому представнику Державної служби з надзвичайних ситуацій, який вмикає тривогу по всій Україні або у відповідному регіоні країни, залежно від рівня загрози.

Нагадаємо, що на засіданні Ставки верховного головнокомандувача 17 листопада президент Володимир Зеленський дав доручення розробити рішення, щоб тривалі повітряні тривоги через зліт МіГів не паралізували життя країни.

Leave a Comment