Зеленський привітав українців з Днем гідності: маємо бути сильними і єдиними (ВІДЕО)

Президент Володимир Зеленський привітав українців з днем Дня гідності і свободи та закликав бути єдиними, бо тільки єдині можуть бути сильними та вільними:

“Ми сильні. Маємо бути сильними. Бо тільки в сильних вірять, тільки сильні творять майбутнє. Тільки сильні можуть бути єдиними. Єдиними, аби стати вільними. Вільними, аби бути гідними. Заради нових часів. Коли центральні площі наших міст отримають нові й назавжди незмінні назви. На честь героїв. На честь визволителів. Маріуполя, Бердянська, Мелітополя. На честь звільнення Донбасу, Криму.

На честь возз’єднання України у своїх кордонах. Коли в книгах з історії через роки й століття про період незалежності з 1991 року писатимуть як про безперервний”.

За словами президента, після революції Гідності Україна щороку робить все, щоб “у колі зірок на прапорі ЄС, щосяяла зірка України”.

Зеленський додав, щоразу, коли в українців хочуть щось відібрати, на спротив цьому стає все більше й більше людей: “Коли барикади Майдану змінюються на окопи Донбасу, а згодом на спротив по всій лінії фронту – півночі, півдня й сходу”.

Related Post

Він наголосив, що наразі твориться новий виток нашої історії: “Саме від нашого покоління залежить, який напрямок вона отримає. Що напишуть про нас у підручниках історії. Що скажуть про нас нащадки”.

При цьому президент попередив про загрозу політиканів у державних кріслах:

“Коли борються за крісла, а не за людей, коли власне его стає важливішим за власну країну, коли не стоять до кінця й до статусу “лідер”, “глава”, “гетьман” додається приставка “в еміграції”.

Коли ворогу вдається розколоти внутрішню єдність. Коли ми сваримось, а потім втомлюємось, зневірюємось. А потім виживаємо. У нових періодах нової неволі й бездержавності.

Коли ворогу вдається підірвати міжнародну підтримку й солідарність. Коли цивілізований світ починає шукати компроміси з терористами та йти на поступки тиранам. Тоді неодмінно програємо ми всі. Україна. Європа. Світ. Програємо, наївно думаючи, що з ними може бути нічия. Нічия неможлива”.

Leave a Comment