fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Помічника Залужного Геннадія Частякова підірвали на Київщині на його День народження

Головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний вже висловився з приводу трагедії.

“Невимовний біль і важка втрата для Збройних Сил України і для мене особисто. Сьогодні за трагічних обставин у свій День народження у родинному колі загинув мій помічник і близький друг, майор Геннадій Частяков. В одному із подарунків спрацював невідомий вибуховий пристрій. У Геннадія залишилися дружина та четверо дітей. Мої глибокі співчуття родині”, – написав пан Залужний у своєму телеграм-каналі.

За інформацією Національної поліції вибух стався у селі Чайки “внаслідок необережного поводження з боєприпасами”. Загинув 39-річний військовослужбовець, його 13-річний син тяжко поранений, його шпиталізували.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

Водночас повідомляють із посиланням на дружину, що чоловік прийшов з подарунками на день народження. При відкритті одного з них стався вибух. Ймовірно, це була коробка з пляшкою та чарками.

Згодом цю інформацію прокоментували в МВС.

“За тією інформацією, яка надійшла від поліції та слідчо-оперативної групи, що прибула на місце виклику, це був підрив внаслідок необережного поводження з боєприпасом”, – повідомила речниця Міністерства внутрішніх справ Мар’яна Рева в етері телеканалу “Еспресо”

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

За її словами, розпочато досудове розслідування за фактом загибелі людини а також за ст. 263 ККУ “Незаконне поводження з боєприпасами”. 

“Всі обставини будуть вивчені ретельно та об’єктивно. Зараз інформація надходить в режимі реального часу, тому потрібно дати можливість слідчим попрацювати, зібрати доказову базу, провести всі експертизи, опитування в рамках досудового розслідування. Тоді ми будемо мати об’єктивну картину. 13-річний син за нашими даними зазнав тяжких ушкоджень та перебуває під наглядом лікарів”, – додала речниця МВС.

Читайте також: