fbpx
За кордоном

У Берліні проходить благодійне шоу з метою підтримки України

Бранденбурзькі ворота

У Берліні поблизу Бранденбурзьких воріт увечері неділі, 29 травня, розпочалося благодійне музичне шоу з метою підтримки України. В музичному заході беруть участь провідні українські гурти й виконавці, в тому числі й цьогорічний переможець пісенного конкурсу “Євробачення” – український гурт Kalush Orchestra. Серед інших учасників “Океан Ельзи”, ONUKA та реперка Альона Альона, повідомили організатори.

Шоу транслюватиметься на українських телеканалах, причетних до всеукраїнського телемарафону. Вхід на концерт безплатний, а зібрані пожертви підуть на медичне обладнання для лікарень України, обіцяли організатори. Очікується, що захід відвідають близько 15 тисяч учасників. Мета музичного заходу – привернути увагу світової громадськості до війни в Україні.

Читайте також:  В Чехії знайшли мертвою 14-річну українку

У своїй висловленій відеозв’язком промові канцлер Німеччини Олаф Шольц (Olaf Scholz) вкотре запевнив українців у підтримці з боку Німеччини. “Ми стоїмо на вашому боці”, – сказав Шольц, якого цитує інформагенція dpa. “Ми з вами в наших серцях і думках – сьогодні, як і щодня відтоді, як Росія напала на вашу країну”, – додав очільник німецького уряду. Шольц, зокрема, нагадав, що ФРН разом із друзями та партнерами надає постійну фінансову підтримку, щоб не допустити краху української економіки. “Ми відправляємо зброю в Україну, порушуючи давню німецьку традицію не постачати зброю до зон бойових дій”, – додав він.

Читайте також:  В столиці Чехії лунала закарпатська коломийка у виконанні колумбійського гурту (ВІДЕО)

Федеральний канцлер також нагадав, що Німеччина прийняла майже 800 тисяч українських біженців. Крім того, Шольц вказав на плани повоєнного відновлення України, що розробляються за участі Німеччини.

Крім того, у рамках заходу було передбачено низку відеозвернень політиків та державних діячів, зокрема президента Володимира Зеленського, президента Франції Еммануеля Макрона та прем’єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона. Також, за даними посольства України в Німеччині, серед учасників брати Клички, котрі теж звертатимуться відеозв’язком.

За матеріалами: DW.com

Читайте також: