fbpx
Вторгнення Росії в Україну

В Україні працює кол-центр з розшуку осіб зниклих безвісти

Пошук зниклих

Кабінет Міністрів України на своєму засіданні 20 травня призначив Олега Котенка Уповноваженим з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин. Уповноважений вже приступив до своїх обов’язків з координації розшуку зниклих та вирішення інших, пов’язаних з цим питань – про це повідомляється на сайті Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Наразі Уповноважений, зокрема, координує кол-центр з розшуку зниклих безвісти як військових, так і цивільних осіб й співпрацює з Національним Інформаційним Бюро при Мінреінтеграції, у питаннях інформації щодо зниклих безвісти.

«Для того, щоб повідомити про зниклу людину необхідно звернутися на «гарячу лінію» кол-центру за номером  0 800 339 247 з понеділка по п’ятницю з 9:00-18:00. У суботу і неділю кол-центр працює у віддаленому режимі. Інформація приймається у вигляді повідомлень на номер 095 896 0421 у вайбер та телеграм. Також для зв’язку з працівниками кол-центру можна скористатися електронною адресою: war2022people@gmail.com. Крім того, громадяни можуть зателефонувати на мій особистий телефон за номером 099 792 0126 для уточнення інформації», – зазначив Котенко.

За його словами, охочим скористатися «гарячою лінією» варто бути готовими, що їх попросять надати біографічні дані зниклої людини, її фото, а також надати іншу додаткову інформацію. Під час спілкування, також треба буде заповнити анкету та надіслати її на телеграм, вайбер або на електронну адресу.

Читайте також:  СБУ повідомило про підозру митрополиту мп, який був ще в 2014 році соратником Гіркіна

Уповноважений також уточнив, що після обробки інформації, працівники кол-центру зв’яжуться із заявником для деталізації певних моментів й проінформують щодо подальших дій. Своєю чергою, близькі зниклого можуть вільно передзвонювати на «гарячу лінію, щоб надати нову інформацію про зниклого або дізнатися про результати розшуку. Також, раз на 10 днів працівники кол-центру здійснюють зворотний зв’язок із заявником для оновлення інформації.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

 

Читайте також: