fbpx
Вторгнення Росії в Україну

Міністерство юстиції України запустило проект «Скажи правду»

Скажи правду

Це платформа для ефективного збирання та оброблення інформації про порушення прав людини російською федерацією. Повідомлення про такі порушення приймаються на Єдиному національному порталі зі збору фактів порушень прав людини рф в Україні .

«Мета проекту «Скажи правду»  — притягнення рф до відповідальності у Європейському суді з прав людини. Для цього нам потрібні докази, а саме – відео, фото та записи про порушення, вчинені загарбниками на нашій землі. Наш обов’язок – покарати агресора на судовому майданчику, доки ЗСУ захищають нас на передовій», – говорить заступниця Міністра юстиції України Валерія Коломієць.

Читайте також:  15 років тюрми отримав зрадник, який стріляв у бійців ЗСУ під Роботиним

На порталі кожен, хто постраждав від дій окупантів, може подати заявку та розповісти власну правду, яку почує весь світ. Працює платформа відповідно до міжнародних стандартів, тому постраждалим та свідкам гарантується захист і збереження персональної інформації. Жодне свідчення не залишиться поза увагою!

Для того, щоб подати заявку – слід:

  1. перейти на сайт https://humanrights.gov.ua;
  2. заповнити просту форму з інформацією про злочин, свідків та жертв;
  3. додати медіадокази та розказати якомога більше про те, що сталося.
Читайте також:  СБУ затримала «крота» фсб, який коригував ракетні удари по Харківщині та хотів втекти на позиції окупантів

Стаття підготовлена по матеріалам Міністерства юстиції.

Читайте також: