fbpx
Право

Депутати відкликають підписи під законопроектом про позбавлення громадянства військовозобов’язаних за виїзд з України

громадянство України

17.05.2022 року, нардепи з фракції “Слуга народу”: Мар’яна Безугла, Георгій Мазурашу, внесли до Верховної ради України, законопроект №7381 “Про внесення зміни до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації дій в умовах воєнного часу для зміцнення економіки та обороноздатності держави”.

Документ передбачає позбавлення українського громадянства тих військовозобов’язаних, які виїхали за кордон під час воєнного стану та не повернулись упродовж 30 днів.

Про те, представник Верховної Ради в Конституційному суді Ольга Совгиря, повідомляє у Telegram, що законопроект №7381 про позбавлення громадянства через неповернення з-за кордону, зареєстрований у парламенті днями, розглядатися не буде. Колеги відкликають свої підписи під законопроектом. Чому законопроект не може бути ухвалений, колегам пояснила. Баланс між суспільним запитом та Конституцією відновлено

Зазначимо, що згідно із законом «Про громадянство України» втрата громадянства може бути в таких випадках:

  • добровільне набуття громадянином України громадянства іншої держави;
  • добровільний вступ на військову службу іншої держави.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський пропонує продовжити воєнний стан і загальну мобілізацію в Україні на 90 днів – до 23 серпня.

Стаття підготовлена по матеріалам сайту LB.ua.

Читайте також: