fbpx
Вторгнення Росії в Україну Економіка

Сенат Конгресу США остаточно ухвалив законопроект про виділення Україні допомоги на $40 млрд

Допомога США

Сенатори від обох провідних партій підтримали законопроект.

За законопроект віддали 86 голосів “за” і 11 “проти”, що передбачає виділення додаткової допомоги для України обсягом 40 млрд дол.

“Допомога 40 млрд дол Україні для того, щоб перемогти Росію – одне із найрозумніших, найекономічніших наших рішень”, – заявив сенатор-республіканець Мітт Ромні.

40 млрд дол дозволять надати “більше артилерії, протитанкової зброї та іншого обладнання, а також економичну та гуманітарну допомогу Україні”, – вказав сенатор-демократ Боб Менендес.

Сенаторка від Демократичої партії Меггі Гассан, яка підтримала законопроект, написала у Twitter, що Україна бореться за власну свободу та безпеку. “Маємо продовжувати показувати Путіну, що його агресія не буде сприйматись. За волю та демократію завжди варто боротись”.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

“Важливо підтримати народ України в ході російського непровокованого, варварського вторгнення”, – написав у Twitter сенатор-демократ Джефф Мерклі, який також голосував за законопроект.

Сенатор-республіканець Ренд Пол проголосував проти закону. Раніше він вимагав створення нової посади інспектора для відслідковування коштів за програмою, що дещо сповільнило процес ухвалення законопроекту про допомогу України в Сенаті.

Раніше відповідний законопроект підтримала Палата представників США. Для того, щоб вступити в дію, законопроект має підписати президент США Джо Байден. Байден привітав голосування у Конгресі.

Читайте також:  Мобілізація від 25 років: до ТЦК почнуть викликати чоловіків

Новий пакет допомоги передбачає спрямування 6 млрд дол на зброю для України та навчання збройних сил, більше 8 млрд дол – на поповнення військових запасів США, які зменшились через надання зброї Україні. Майже 4 млрд дол фінансування буде спрямовано на зміцнення сил США в європейському регіоні. Більше 8 млрд дол піде на економічну підтримку України, тощо.

Президент США Джо Байден підпише проект про допомогу Україні на $40 млрд під час турне по Азії. На американського лідера чекає 5-денна поїздка до Південної Кореї та Японії, — повідомляє Білий дім.

Стаття підготовлена по матеріалам Голос Америки (VOA).

Читайте також: