fbpx
Вторгнення Росії в Україну Політика

Військова допомога Україні від США

військова допомога Україні від США

Представник Пентагону Джон Кірбі, під час брифінгу в Пентагоні цієї п’ятниці, заявив, якщо Конгрес не прийме додаткову допомогу Україні у розмірі 40 мільярдів доларів до 19 травня, це почне впливати на здатність Сполучених Штатів надавати військову допомогу Україні безперервно, повідомляє CNN

“19 травня – це день, коли ми дійсно, без додаткових повноважень, у нас не буде можливості надсилати нові матеріали”, – сказав Кірбі.

Нагадаємо, що цього тижня Палата представників ухвалила доповнення на 40 мільярдів доларів, але Сенат не зміг ухвалити законопроект. Сенатор від консерваторів Ренд Пол, який представляє штат Кентукі, одноосібно заблокував законопроект про виділення Україні допомоги. В останній момент перед прийняттям запропонував додати пункти про “додатковий контроль за використанням допомоги”, перш ніж погодитися на те, щоб законопроект був переданий на голосування до Сенату. Лідер більшості в Сенаті Чак Шумер розпочав процесуальні кроки, щоб скасувати заперечення Пола, але законопроект, швидше за все, не буде ухвалено до наступного тижня.

Читайте також:  СБУ повідомила про підозру урядовцям рф, які задіяли Бердянський морпорт для перекидання російських військ на фронт

За словами Кірбі, у поточному фінансуванні президентських повноважень щодо скорочення штатів все ще залишається «близько 100 мільйонів доларів». Він додав, що це фінансування ще не «виділено та не оголошено».

«Ми хотіли б отримати дозвіл на додаткові повноваження до третього тижня цього місяця, щоб ми могли продовжувати безперебійний потік допомоги та допомоги в Україну, тому, очевидно, ми продовжуємо закликати Сенат діяти якнайшвидше, щоб ми не «Я дістануся до кінця травня і у мене не буде жодних додаткових повноважень, на які можна було б спертися», – сказав Кірбі.

Читайте також: