fbpx
Україна

Розпочата структурна реформа «Укрзалізниці»

Укрзалізниця

Міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що структурна реформа «Укрзалізниці», що передбачає організаційне та фінансове розділення оператора інфраструктури та перевізника всередині товариства, розпочата.

Наразі утворено філію вантажних перевезень «УЗ Карго» та оператора інфраструктури «УЗ Інфра».

«Реформа залізничних перевезень – одне з ключових завдань, яке ми поставили перед собою в Міністерстві. Планом заходів з реформування залізничного транспорту також передбачено впровадження структурної реформи Укрзалізниці. І ці перетворення вже розпочаті – затверджено нову організаційну структуру УЗ, що відповідає європейським директивам, а також утворено філію вантажних перевезень «УЗ Карго» та оператора інфраструктури «УЗ Інфра». Проте для повноцінної реформи на залізниці вкрай важливим залишається прийняття Верховною Радою законопроєкту «Про залізничний транспорт», що передбачає створення конкурентного ринку перевезень. І я дуже сподіваюсь, що в цьому році це обов’язково відбудеться», – зазначив він.

Читайте також:  210 років від народження Тараса Шевченка: цікаві факти про Пророка

За його словами, структурна трансформація Укрзалізниці також дозволить забезпечити прозорість фінансових потоків всередині товариства, підвищити якість управління кожним видом діяльності та підготуватися до появи приватних конкурентів на ринку залізничних перевезень.

Читайте також: