fbpx
Економіка Популярне

В Україні хочуть на рік фіксувати ціну на газ

Денис Шмигаль

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Уряд розробить річний газовий продукт, коли ціна на газ для споживачів фіксуватиметься на рік.

«Державна компанія “Нафтогаз” та інші постачальники газу вирахують ціну своїх річних продуктів та запропонують українцям фіксовану ціну», – зазначив він.

Також Шмигаль прокоментував рішення про обмеження ціни.

«Уряд вирішив зафіксувати верхню межу ціни газу не вище 6,99 грн за кубічний метр. Це ринок, це ціна газу на ринку, але верхня межа не може перевищувати цю цифру. Ця ціна діятиме на період карантину або до кінця опалювального сезону, тобто як мінімум до квітня. Далі будемо дивитися, якою буде ситуація. Можливо, ціна піде різко вниз, тоді ми знімемо це обмеження», – підкреслив прем’єр.

Читайте також:  Мережа УПЦ-ФСБ: листування священників, лобі за кордоном і "релігійні" псевдожурналісти (ВІДЕО)

Раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив голові Міненерго Юрію Вітренку та Антимонопольному комітету перевірити встановлені тарифи на газ для населення і вартість його доставки.

Підкреслимо, що Міністерство енергетики та вугільної промисловості запропонувало Кабінету міністрів з 1 лютого 2021 року обмежити ціну на газ для «вразливих» споживачів.

Читайте також: