fbpx
За кордоном Новини світу

Хорватія посилила умови в’їзду для українців

Хорватія

Штаб цивільного захисту Республіки Хорватія оновив рішення про тимчасову заборону та обмеження перетину хорватського кордону. Про це повідомляє посольство України у Хорватії.

Нові правила діятимуть з 14 по 31 січня 2021 року.

«Відтак особи, у тому числі і громадяни України, які прибувають до Хорватії з країн, де поширено новий штам коронавірусу, при в’їзді в Хорватію повинні пред’явити негативний результат ПЛР-тесту (дійсний 48 год.), а також їм буде призначена 14-денна самоізоляція. Самоізоляцію можна зменшити до 7 днів  за умови здачі додаткового ПЛР-тесту за власний кошт на території Хорватії (після 7 днів самоізоляції) і якщо тест буде негативний», – йдеться в повідомленні.

Читайте також:  У Чехії засудили прокремлівську активістку, яка закликала до "деукраїнізації"

Громадяни України, які в’їжджають в Хорватію з невідкладних особистих причин (похорон, лікування), мають право в’їхати до Хорватії без негативного результату ПЛР-тесту за умови залишення території Хорватії протягом 12 годин з моменту в’їзду.

Українці, які їдуть в Хорватію з метою здійснення волонтерської діяльності на територіях, які постраждали від землетрусу, мають право в’їхати без негативного результату ПЛР-тесту за умови наявності попереднього дозволу Штабу цивільного захисту Хорватії.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

Інші обмеження на в’їзд, які діяли в Хорватії до сьогодні, залишаються без змін.

У посольстві нагадали, що громадяни України не мають права на в’їзд в Хорватію з туристичною метою.

Нагадаємо, з 12 січня 2021 року українцям дозволили в’їзд до Чорногорії без тесту на COVID-19.

Читайте також: