fbpx
Україна

Мер Тернополя поскаржився на поліцію, яка змушує дотримуватися карантину

Сергій Надал

Мер Тернополя Сергій Надал заявляє, що поліція змушує місто дотримуватися вимог посиленого карантину.

«Центральна влада вчергове не почула думку тернополян. І попри рішення міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, поліція почала масово штрафувати підприємців. Хоча показники захворюваності свідчать: кількість нововиявлених хворих 8 січня – 36, 9 січня – 27. Ці показники значно менші, аніж були, наприклад, восени. Більше того, у мене є інформація про те, що правоохоронці виставлять кордони навколо шкіл, щоб не допустити дітей на навчання, а на директорів навчальних закладів та вчителів будуть відкриті справи. Я не виключаю, що проти членів міської комісії з надзвичайних ситуацій, працівників управлінь можуть також відкрити справи. Це тиск і методи залякування, які використовували ще за часів Януковича», – зазначив він.

Читайте також:  Важливе повідомлення щодо ситуації в 67 - ї ОМБР "ДУК"

Надал сказав, що у Тернополі воювати з поліцією ніхто не буде.

«Я не можу ризикувати справами на ні в чому не винних педагогів і директорів шкіл, працівників міської ради, а також зірваними планами тих батьків, чиїх дітей в понеділок планують не впустити до школи», – підкреслив мер.

За його словами, у ці вихідні заплановане екстрене засідання обласної комісії з надзвичайних ситуацій при Тернопільській облдержадміністрації.

«Дуже ймовірно, що вони скасують рішення міської комісії і таки введуть локдаун у Тернополі з 11 січня», – додав він.

Читайте також:  Як попи УПЦ мп на Закарпатті займаються дискредитацією ЗСУ

Зазначимо, що за минулу добу поліцейські області склали 42 адмінпротоколи та винесли 57 постанов за порушення встановлених правил.

Раніше мер Тернополя заявив, що у місті вирішили не вводити посилений карантин, який запроваджується по всій країні з 8 січня. Він зазначив, що комісія по надзвичайних ситуаціях прийняла рішення не вводити додаткових обмежень і відповідне рішення уже підписане.

Пізніше він сказав, що місто перейде в режим жорсткого карантину, якщо найближчим часом спостерігатиметься зростання захворюваності.

Нагадаємо, з 8 по 24 січня 2021 року в Україні діє посилений карантин.

Читайте також: