fbpx
Популярне Україна

В Україні запрацювала Єдина державна інформаційна система трансплантації органів

Максим Степанов

З 1 січня 2021 року в Україні запрацювала Єдина державна інформаційна система трансплантації органів та тканин. Про це повідомив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

«Це був такий важкий виклик в минулому році, коли нам треба було запустити її з 1 січня. Це дуже важлива система, я вже не говорю щодо захищеності цієї системи. Вона важлива з точки зору надання медичної допомоги, з точки зори надання трансплантації людям, які цього потребують», – зазначив він.

Читайте також:  Закарпатська журналістка Кобулей привітала попа-сепаратиста Дмитра Сидора з Днем Народження

Степанов підкреслив, що без цієї системи, яка поєднає донора і реципієнта, системний розвиток трансплантації в Україні був би неможливий.

За його словами, цьогоріч вперше в Україні планується зробити трансплантацію легень. Також в планах зробити трансплантацію рук і ніг. Степанов підкреслив, що це є особливо актуально для українських військовослужбовців, які втратили кінцівки у зв’язку з російською агресією на Сході країни.

Читайте також:  СБУ повідомила про підозру у державній зраді «політексперту» з телеканалів Медведчука

«Для того, щоб робити такі речі, рятувати життя, нам треба і далі розвивати це питання. Ми чітко знаємо, що, окрім трансплантації, нам треба запровадити пакет медичних послуг з посттрансплантаційного супроводу, тому що люди, яким робиться трансплантація, потребують потім супроводження медичного нагляду», – додав міністр.

Читайте також: