fbpx
Україна

Мінінфраструктури розглядає як перші потенційні концесії вокзали Києва та Вінниці

Вокзал Києва

Міністерство інфраструктури очікує на продуктивну співпрацю з інвесторами, які зацікавлені у розбудові сучасної залізничної інфраструктури та реалізації перспективних проектів державно-приватного партнерства в Україні. Про це заявив очільник відомства Владислав Криклій.

«Ми очікуємо великих міжнародних гравців, які мають відповідний досвід з управління вокзалами та готові інвестувати. Так само як і локальних інвесторів. Переваги отримають усі стейкхолдери: держава та місцеві органи влади – додаткові робочі місця та податки, концесійні платежі; Укрзалізниця – зменшення збитків, оновлення та розвиток інфраструктури; інвестор – прибуток; споживачі – якісно новий публічний простір, а також нові послуги та додатковий комфорт. Вдячний нашим постійним міжнародним партнерам за надану технічну допомогу щодо підготовки дослідження з оцінки готовності концесії перших 7 пілотних вокзалів та проведений аналіз ринку. Це дозволить нам краще зрозуміти специфіку та нюанси реалізації майбутніх проектів та підготуватися до їх фактичного втілення», – заначив він.

Читайте також:  Українця Ігоря Білякова вкусила змія, але він не розгубився: що було далі?

За його словами, міністерство розглядає як перші потенційні концесії вокзали Києва та Вінниці, також вирішено підготувати пре-ТЕО концесії пасажирських вокзалів у Львові та Одесі.

Читайте також: