fbpx
Події

Іран запевняє, що передав Україні звіт про катастрофу МАУ

Катастрофа МАУ

Речник Міністерства закордонних справ Ірану Саїд Хатібзаде заявив, що Тегеран проінформував Україну про остаточний технічний звіт щодо катастрофи літака «Міжнародних авіаліній України».

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зазначив, що Україна серйозно занепокоєна затягуванням Іраном переговорного процесу щодо авіакатастрофи літака МАУ, оскільки досі не отримала від іранської сторони офіційної інформації про результати технічного розслідування трагедії.

Читайте також:  В жахливому ДТП загинув мешканець Прикарпаття

Заступник міністра закордонних справ Євгеній Єнін також повідомляв, що Україна не отримувала від Ірану ніяких документів про катастрофу літака компанії «Міжнародні авіалінії України».

Нагадаємо, 8 січня 2020 року внаслідок авіакатастрофи загинуло 176 пасажирів та членів екіпажу, серед яких 11 українців. Офіс Генерального прокурора розпочав кримінальне провадження за фактами умисного вбивства, знищення чужого майна та порушення правил безпеки руху повітряного транспорту (п.1 ч.2 ст.115, ч.2 ст.194, ч.3 ст. 276 КК України).

Читайте також: