fbpx
Здоров'я Популярне

Стало відомо, як в Україні будуть зберігати вакцину від COVID-19

Вакцина від COVID-19

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що Україна знайшла вирішення проблеми з транспортуванням і зберіганням вакцини від коронавірусної інфекції.

«Ми підняли наші національні склади, які є в Міністерстві охорони здоров’я, там у нас реально немає умов для зберігання таких вакцин або лікарських засобів саме при температурі – 80 градусів. Ми запустили роботу з приватними логістичними фармацевтичними компаніями і до нас вийшли з комерційними пропозиціями. І у нас в країні, на вітчизняних складах є можливість зберігання, логістики, транспортування до пунктів щеплення вакцини і при температурі зберігання – 80 градусів», – зазначив він.

Читайте також:  Від псевдомесіанської ідеї «Святої Русі» до імперського рашизму: що проповідують ідеологи «русского міра»

За його словами, алгоритм буде наступним: вакцина прилітає на літаку, з машини на склад її транспортують в термоконтейнері з сухим льодом, потім перевантажують в холодильники, в яких вона може зберігатися тривалий час.

«Далі ми розраховуємо, як і в якій кількості цю вакцину треба привезти в пункт вакцинації, і в пункті вакцинування вона може зберігатися 5 днів при температурі +2 … +8 градусів», – додав Ляшко.

Читайте також:  Чех пояснює, як боротися з російською пропагандою в Чехії і, в цілому, за кордоном (ВІДЕО)

Раніше президент Володимир Зеленський розповів, з якими компаніями Україна веде перемовини щодо вакцини.

Нагадаємо, що вакцинація в Україні може розпочатися 1 березня 2021 року, а українці, які відносяться до групи ризику, зможуть розраховувати на безкоштовне отримання вакцини від коронавірусної інфекції COVID-19.

Читайте також: